Recept Maiscurry Fenegriek Naan

Recept Maiscurry Fenegriek Naan

Dit is een kruidig en smaakvol recept voor Indiase maïscurry. Mijn favoriet en makkelijk pittig te maken door meer currypasta toe te voegen. Met de fenegriekworst van Worsie, naanbrood en een yoghurtdip. Kooktijd van 30 tot 40 minuten. 
 Ingrediënten

Voor de maïscurry:
- 1 verpakking fenegriekworst van Worsie
- 2 blikken (à 340 gram) maïs, uitgelekt
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stuk gember (ongeveer 2 cm), fijngehakt of geraspt
- 1 blik (400 ml) kokosmelk
- 2 eetlepels currypasta (naar smaak, geel of rood)
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper (optioneel, voor extra pit)
- 2 eetlepels olie (zonnebloem of kokosolie)
- Zout naar smaak
- Verse koriander, voor garnering

Voor de yoghurtdip met naan:
- 200 g Griekse yoghurt
- 1/2 komkommer, geraspt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 citroen (sap en rasp)
- Zout en peper naar smaak
- Verse munt, voor garnering (optioneel)
- 2 naanbroden (kant-en-klaar of zelfgemaakt)

Bereidingswijze
1. Voorbereiding van de maïscurry:
- Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze tot hij zacht en glazig is.
- Voeg de knoflook en gember toe en bak nog een minuut mee.
- Voeg de fenegriekworst toe enbak tot de worst goudbruin. Neem de worsten uit de pan en zet apart. 
- Voeg de currypasta, kurkuma, komijnpoeder en cayennepeper toe. Bak dit 1-2 minuten om de smaken vrij te laten komen.
- Voeg de uitgelekte maïs en kokosmelk toe. Roer goed door en laat de curry op een laag vuur 20-25 minuten sudderen. Blend fijn met een staafmixer en breng op smaak met zout. Voeg de worsten weer toe en laat zachtjes garen voor ongeveer 5 minuten.  

 2. Voorbereiding van de yoghurtdip en naanbrood:
- Meng in een kom de Griekse yoghurt, geraspte komkommer, fijngehakte knoflook, citroensap en rasp, zout en peper. Roer goed door en garneer met verse munt en grof peper.:
- Verwarm de naanbroden volgens de instructies op de verpakking. Dit kan in de oven, op een grill of in een pan.

 4. Serveren:
- Schep de maïscurry in kommen en garneer met verse koriander. Snijd de worst schuin in plakken en leg deze op de curry. 
- Serveer met het naanbrood en de yoghurtdip als side.

 Eet smakelijk!
Deze Indiase maïscurry met fenegriekworst is vol van smaak en de yoghurtdip biedt een verfrissende aanvulling. Perfect voor een gezellige avondmaaltijd!

Terug naar blog